"Tämä kohde on arkkitehdin unelma"

Ravintola Bassi toimii Turussa, Aurajokirannassa. Se on saanut nimensä arkkitehti Charles Bassin mukaan. Hän on suunnitellut talon, jossa ravintola Bassi sijaitsee, ja tämä Aurakadun ja Läntisen Rantakadun kulmauksessa sijaitseva, osin kaksi- ja osin kolmikerroksinen kivitalo tunnetaan Turussa nimellä Bassin talo.

Bassin talo on sekä arkkitehtuuriltaan että rakenteiltaan erityislaatuinen. Talon talon kakkos- ja kolmoskerrokset eivät ole koskaan aiemmin olleet tässä laajudessa avoinna suurelle yleisölle, sillä tiloissa on ollut asuntoja, toimistoja ja yhdistysten toimitiloja. Tilojen muuttamista ravintolakäyttöön alettiin suunnitella vuonna 2016. Kiinteistön omistaa Svenska Gården.

- On ollut mahtavaa olla mukana tällaisessa projektissa, joka on kaikkien huulilla – tämä kohde on arkkitehdin unelma, kehuu Bassin uuden ravintolatilan suunnitellut arkkitehti Niklas Kronberg turkulaisesta Schauman Arkkitehdit Oy:stä.

Bassin tila- ja sisustussuunnittelusta vastaa sisustusarkkitehti Maija Viitala Schauman Arkkitehdit Oy:stä. Hän on työskennellyt yhdessä Kronbergin kanssa jo konseptivaiheesta asti.

- On hienoa olla mukana jatkamassa pitkän ja monivaiheisen historian omaavan rakennuksen tarinaa, ja päästä lisäämään siihen uusi luku, Viitala iloitsee.

Suunnitelmissa on huomioitu rakennuksen aikakautta, mutta tämän päivän vaatimukset huomioiden.

-Tarkoituksena ei ole tehdä mitään ”museota” vaan tyylikäs, rento ja raikas skandinaavinen ravintola. Viitala kertoo, että ravintolasalista avautuva upea näkymä on hyödynnetty tehokkaasti, ja ravintolassa on paljon ikkunapöytiä.

Rakennuksen kolmannesta kerroksesta löytyvä Club Bassi on aivan oma maailmansa.

- Kolmannessa kerroksessa jätettiin näkyviin esimerkiksi vanhoja rakenteita ja piippuja, ja tila on tummasävyisempi ja raffimpi – se on mielenkiintoinen kontrasti skandinaavishenkiselle kakkoskerrokselle.

BASSIN TALO

Bassin talon historia ulottuu aikaan ennen Turun paloa, mutta nykyiseen muotoonsa talon rakennutti apteekkari apteekkari Erik Julin, ja talon suunnittelusta vastasi arkkitehti Charles Bassi.

Talo valmistui vuonna 1829 ja siinä on toiminut apteekin lisäksi muun muassa lelukauppa, kangaskauppa ja rautakauppa.

Remontin myötä talosta on löydetty rakenteita, jotka ovat peräisin ajalta ennen Turun paloa 1827. Esimerkiksi talon kellariholvit ja jotkin seinärakenteet ovat peräisin 1700-luvulta

Ajankohtaista

Manu Events muuttaa Old Bankin brittipubiksi

Turun Aurakadun ja Linnankadun kulmauksessa sijaitseva ravintola Old Bank on ollut pitkään yksi Turun maamerkeistä ja erikoisuuksista. Nyt turkulainen ravintola-alan kasvuyritys Manu Events aikoo avata samalle ravintolapaikalle brittipubin.

Manu Events -yritys haluaa luoda Turkuun mahdollisimman aidon ja autenttisen oloisen brittipubin. Yritys ottaa vuoden 2020 alusta ohjat ravintolatilassa, jossa on pitkään toiminut olutravintola Old Bank. Uusittu ravintola avataan ensi helmikuussa.

– Aurakatu on Turussa paras mahdollinen paikka ravintolalle. Lisäksi Old Bank on ollut paikka, joka on kaikille tuttu. Tämän liikepaikan saaminen on kerran elämässä -tilaisuus, johon oli pakko tarttua, sanoo Manu Eventsin toimitusjohtaja Santtu Kiili.

Kiili haluaa, että paikassa alkaa uusi aika, jossa asioita tehdään modernimmalla otteella. Tarkoituksena on kunnioittaa historiallista miljöötä, mutta palvella asiakkaita monipuolisemmin ja rakentaa paikasta elämyksellinen ravintola, joka on kuin suoraan Lontoosta.

– Turusta ei löydy kunnon brittipubia, vaikka se on konseptina aivan mahtava. Kun menet vieraaseen kaupunkiin, ja näet pubin, niin se on kuin turvasatama. Tiedät, että sinne voi aina mennä. Ei tarvitse olla pukeutunut hienosti, ei tarvitse olla pöytävarausta, sen kun astut sisään vaan, ja vastassa on tuttu ja turvallinen konsepti – olutta, siideriä ja konstailematonta ruokaa, sanoo Kiili.

–Uskon että tästä paikasta tulee Turun uusi must see -kohde, sanoo Kiili.

 

Samoilla linjoilla ovat myös kiinteistön omistavan Kiinteistö Oy Aurakatu 3:n hallituksen jäsenet Sauli Gustafsson ja Juuso Virtanen.

– Meidän tahtotilamme on, että tässä kulmauksessa sijaitsee tulevaisuudessakin ravintola, joka on ravintola-alan maamerkki Turussa, ja joka tunnetaan paitsi Turussa, myös koko Suomessa. Haluamme, että tämä ravintola kestää myös aikaa, ja kuuluu Turun ykköspaikkoihin vielä kymmenen ja kahdenkymmenen vuoden päästäkin.

Aurakadun kulmassa sijaitseva ravintolatila siirtyy Manu Eventsille vuodenvaihteessa, jolloin ravintola Old Bank lopettaa toimintansa. Saman tien aloitetaan remontti, jossa ravintolatila saa uuden ilmeen.

Paljon kuitenkin myös säilyy: ravintola Old Bank on tunnettu laajasta olutvalikoimastaan, ja se aiotaan jatkossakin säilyttää. Lisäksi luvassa on muun muassa laaja siideri- ja ginivalikoima. Juomien lisäksi ravintolassa panostetaan paljon ruokatuotteeseen.

– Luvassa on ainakin fish & chipsejä, sandwichejä ja viikonloppuisin valikoimassa on englantilainen aamiainen. Lounaslistalta tulee löytymään maukkaita, kotoisia ruokia, kuten vaikkapa ”pankin pullat ja muusi”. Moni on toivonut, että Pankista saisi ruokaa – no, kohta saa, sanoo Kiili.

Uuden ravintolan konseptiin kuuluvat isot tv-screenit, joilta voidaan katsoa urheilua tai ajankohtaisia ohjelmia. Myös musiikki on ravintolassa tärkeässä roolissa.

Uuden ravintolan nimeä on pyöritelty, mutta sitä ei ole vielä lopullisesti lyöty lukkoon. Kiili sanoo, että pankki tulee sanana sisältymään tavalla tai toisella ravintolan tulevaan nimeen, olipa nimi sitten suomen- tai englanninkielinen.

 

Kuvassa Sauli Gustafsson, Santtu Kiili ja Juuso Virtanen.

Club Bassi on Turun uusi luksuskaraoke - "Karaoken laulaminen kuuluu kaikille"

Turun Aurajokirannassa sijaitseva Club Bassi muuttuu perjantaista 18.10 alkaen Karaoke Bariksi. Laulu raikaa Club Bassissa jatkossa joka perjantai ja lauantai kello 20-04.

– Tästä tulee todellinen Turun luksuskaraoke, lupaa Club Bassia pyörittävän Manu Events -yrityksen toimitusjohtaja Santtu Kiili.

– Club Bassin etuja ovat keskeinen sijainti, hyvä akustiikka ja tyylikäs miljöö – tällaista paikkaa ei ole toista!

Club Bassissa voi nauttia laulamisen lomassa esimerkiksi ostereista, lisäksi tarjolle tulee luksushodareita. Myös juomatarjonta on laadukasta - tarjolla on muun muassa samppanjaa, viinejä ja cocktaileja.

– Karaoken ystävät haluavat hyvää palvelua, laadukkaita juomia ja hyvää syötävää. Meillä Club Bassissa se kaikki onnistuu, Kiili lupaa.

Club Bassiin on suunnitteilla muun muassa teemailtoja, joissa yhdistyvät ruoka ja musiikki.

–Karaoke on kansainvälisesti todella suosittua, ja me haluamme olla viemässä tätä juttua nextille levelille. Otammekin mielellämme vastaan ideoita asiakkailtamme – jos olet kokenut maailmalla jotain mahtipontista ja upeaa, kerro ihmeessä siitä meille, sanoo Kiili.

 

Club Bassissa on käytössä kotimainen Singa Business Pro -sovellus. Singan käyttäminen ravintolassa on kätevää, sillä applikaatio ladataan puhelimelle ja haluttu kappale valitaan puhelimesta. Kappaletoiveensa voi lähettää sovellukseen sähköisesti tai tehdä valinnan ravintolan Ipdailta. Myös perinteinen lappumenetelmä onnistuu.

– Meidän ideamme on se, että karaoken laulaminen kuuluu kaikille! Laulettavana on yli 70 000 kappaletta, kuumista uutuuksista vanhoihin klassikoihin. Moni sellainenkin, joka on ajatellut, ettei tykkää karaokesta, innostuu valtavasti, kun huomaa millainen lauluvalikoima on tarjolla, kertoo Kalle-Petteri Kvist, Singa Business Pro -sovelluksen Sales Executive.

Kvist vinkkaa, että Singan kotiversion voi ladata omaan puhelimeensa tai sitä voi käyttää myös tietokoneella ja älytelkkareissa.

– Kotiversiolla voi siis singata ja harjoitella haluamiaan kappaleita mobiilissa, tietokoneella ja älytelkkarissa, ja sitten voi tulla Club Bassiin loistamaan, Kvist sanoo.

Singan valikoima täydentyy viikoittain uutuuksilla, ja ajankohtaisiin asioihin reagoidaan herkästi. Esimerkiksi Vain Elämää -ohjelman suurimmat hitit ovat Singassa nopeasti. Singasta löytyy karaokekustantajien karaokekappaleiden lisäksi myös artistien originaaleja kappaleita.

– Karaokessa tärkeintä on se, että ihmiset pitävät hauskaa yhdessä. Totta kai on mukavaa kuunnella, jos joku on oikein hyvä laulaja, mutta sekin toimii, että lauletaan yhdessä ja muut kannustavat, vaikka menisikin hiukan nuotin vierestä.

Singa Business Pro on kotimainen karaokesovellus, joka on viime vuosien aikana saavuttanut markkinajohtajan aseman Suomessa. Se on suosittu myös monissa Pohjoismaissa ja eri puolilla Eurooppaa. Seuraavaksi sovellus aikoo lähteä valloittamaan Yhdysvaltoja.


Club Bassi Karaoke Bar (Läntinen Rantakatu 9, Turku) avautuu perjantaina 18.10. kello 20.

Club Bassin nettisivut löydät www.clubbassi.fi - seuraa Club Bassia myös Facebookissa ja Instagramissa.

 

Vietä herkulliset pikkujoulut Turun ravintola Bassissa!

Pikkujoulut tyylikkäässä miljöössä, keskellä Turkua – tervetuloa Bassiin! Voit varata käyttöösi joko tyylikkään kabinetin tai upean, ravintolan kolmannessa kerroksessa sijaitsevan Club Bassin.

Haluatko varata pikkujouluja varten oman tilan ryhmällenne?
Ravintola Bassin Kommodori-kabinetti sopii enintään 34 hengen seurueelle (minimivaraus 12 henkilölle) ja Kajuutta enintään 10 hengen seurueelle.
Ruokatarjoiluksi voi valita herkullisia kolmen ruokalajin menuja tai äyriäisvateja.

Ryhmät saavat kabinetin käyttönsä maksutta ruokailun yhteydessä!

Jos kaipaat pikkujouluihin ohjelmaa - esimerkiksi viini- tai kuohuviinitastingin, osterinavauskoulun tai vaikkapa taikurin, kysy meiltä lisää! Me autamme mielellämme.
Kysy lisää ja tee varaus: bassiturku@manuevents.fi

Joulun menut pdf-muodossa

Kalamenu 48 €/hlö

Bassin toast skagen L
***
Paistettua kuhaa L, G
maa-artisokkapyrettä, marinoitua sinisimpukkaa ja fenkolia, hummerivaahtoa, pronssifenkolia ja grillattua mustajuurta
***
Lakkavanukas L

 

Lihamenu 48 €/hlö

Härkätartar L, G
***
Grillattu marmorihärän pihvi L, G
selleripyreetä, paistettua siitaketta ja omenaa, friteerattua perunaa ja madeirakastiketta
***
Karpalobrownie G

 

Kasvismenu 44 €/hlö

Maa-artisokkakeitto L, G
***
Vuohenjuustokroketti
punajuuripyrettä, friteerattua munakoisoa, marinoituja linssejä, sipulilientä ja versoja
***
Bassin tarte tatin

 

Bassin talon kolmannessa kerroksessa sijaitsevassa tyylikkäs Club Bassi on loistava paikka viettää pikkujoulut!
Ruokatarjoiluksi voit valita smörrebröd-valikoiman tai Club Bassin pikkujoulubuffetin.
Club Bassiin mahtuu kuutisenkymmentä asiakasta ja käytössä on myös katettu parveke.

Club Bassin menut pdf-muodossa


Buffet Club Bassissa

Alkupalabuffet

Jäämeren katkarapuja ja Rhode Island- kastiketta L, G
Savustettua lohta ja neilikkafenkolikastiketta L, G
Sinappisilakkaa L                                                                                                                        
Glögisilliä L, G
Lasimestarin silliä L, G
Tilliperunoita L, G
Joululimppua ja saaristolaisleipää
Kaneliomena levitetta ja vaahdotettua voita
Metsäsienisalaattia syksyn sienistä L, G
Valikoima vihersalaatteja ja karpalovinaigrettea L, G
Rosollia paahdetuista juureksista ja piparjuurikermaa L

Lämmin ruoka
(valitse vaihtehtoista)

Rypsiporsasta tummassa omenakastikkeessa , paahdettuja satokauden yrttijuureksia ja perunaa L, G
tai
Haudutettua turskaa  beurre blanc -kastikkeessa, sitruunamuhennettua perunaa  ja satokauden paahdettuja yrttijuureksia L, G

Jälkiruokabuffet

Kaneliporkkanakakkua ja mascarponea
Petit fours ja vihreitä kuulia

Hinta: 38 €/hlö
Huom! Buffetin minimitilaus 20 hengelle

 

Smörrebröd-valikoima

Bassin toast skagen L
käsin kuorittuja katkarapuja, tilliä ja paahdettua briossia

Härkätartar L
kuusenkerkkämajoneesia ja perunalastuja paahdetulla briossilla

Paahdettua maa-artisokkaa L
cavi-artia ja köynnöskrassia

Sokerisuolattua taimenta L
pikkelöityä kantarellia ja tillimajoneesia saaristolaisleivällä

Vuohenjuustomoussea
tomaattia, oliivia ja paahdettua briossia

Jälkiruoka:
Karpalobrownie L, G

Hinta: 18 €/3 kpl
Lisätuotteet: 6 €/kpl

Minimitilaus 30 kpl (3 kpl/hlö)

 
Lisää uutisia

Ota meihin yhteyttä

Sulje