"Tämä kohde on arkkitehdin unelma"

Ravintola Bassi toimii Turussa, Aurajokirannassa. Se on saanut nimensä arkkitehti Charles Bassin mukaan. Hän on suunnitellut talon, jossa ravintola Bassi sijaitsee, ja tämä Aurakadun ja Läntisen Rantakadun kulmauksessa sijaitseva, osin kaksi- ja osin kolmikerroksinen kivitalo tunnetaan Turussa nimellä Bassin talo.

Bassin talo on sekä arkkitehtuuriltaan että rakenteiltaan erityislaatuinen. Talon talon kakkos- ja kolmoskerrokset eivät ole koskaan aiemmin olleet tässä laajudessa avoinna suurelle yleisölle, sillä tiloissa on ollut asuntoja, toimistoja ja yhdistysten toimitiloja. Tilojen muuttamista ravintolakäyttöön alettiin suunnitella vuonna 2016. Kiinteistön omistaa Svenska Gården.

- On ollut mahtavaa olla mukana tällaisessa projektissa, joka on kaikkien huulilla – tämä kohde on arkkitehdin unelma, kehuu Bassin uuden ravintolatilan suunnitellut arkkitehti Niklas Kronberg turkulaisesta Schauman Arkkitehdit Oy:stä.

Bassin tila- ja sisustussuunnittelusta vastaa sisustusarkkitehti Maija Viitala Schauman Arkkitehdit Oy:stä. Hän on työskennellyt yhdessä Kronbergin kanssa jo konseptivaiheesta asti.

- On hienoa olla mukana jatkamassa pitkän ja monivaiheisen historian omaavan rakennuksen tarinaa, ja päästä lisäämään siihen uusi luku, Viitala iloitsee.

Suunnitelmissa on huomioitu rakennuksen aikakautta, mutta tämän päivän vaatimukset huomioiden.

-Tarkoituksena ei ole tehdä mitään ”museota” vaan tyylikäs, rento ja raikas skandinaavinen ravintola. Viitala kertoo, että ravintolasalista avautuva upea näkymä on hyödynnetty tehokkaasti, ja ravintolassa on paljon ikkunapöytiä.

Rakennuksen kolmannesta kerroksesta löytyvä Club Bassi on aivan oma maailmansa.

- Kolmannessa kerroksessa jätettiin näkyviin esimerkiksi vanhoja rakenteita ja piippuja, ja tila on tummasävyisempi ja raffimpi – se on mielenkiintoinen kontrasti skandinaavishenkiselle kakkoskerrokselle.

BASSIN TALO

Bassin talon historia ulottuu aikaan ennen Turun paloa, mutta nykyiseen muotoonsa talon rakennutti apteekkari apteekkari Erik Julin, ja talon suunnittelusta vastasi arkkitehti Charles Bassi.

Talo valmistui vuonna 1829 ja siinä on toiminut apteekin lisäksi muun muassa lelukauppa, kangaskauppa ja rautakauppa.

Remontin myötä talosta on löydetty rakenteita, jotka ovat peräisin ajalta ennen Turun paloa 1827. Esimerkiksi talon kellariholvit ja jotkin seinärakenteet ovat peräisin 1700-luvulta

Ajankohtaista

Bassin uusi kesälista: kotimaisia kasviksia ja kalaa sekä saariston makuja

- Kesäiset kasvikset ovat niin upeita ja maukkaita, ettei niitä tarvitse valtavasti työstää. Parasta on tarjota ne melkein sellaisinaan, silloin niiden puhtaat maut korostuvat, sanoo ravintola Bassin kettiöpäällikkö Lari Vilén.

Hän on suunnitellut uuden kesälistan, joka otetaan käyttöön Turun ravintola Bassissa 13.6. ja Helsingin ravintola Bassissa sen avautuessa 25.6. Listalla korostuvat kotimaiset uuden sadon kasvikset, kotimaiset kalat ja saariston maut.

Kesäinen saaristokori

Bassin ruokalistalta löytyy uutuutena saaristokori, jossa on puulaatikkoon koottu valikoima merellisiä makuja. Valikoimassa on mm. sokerisuolattua kirjolohta, hiillostettua kirjolohta, sinappisilakkaa, lasimestarin silliä, tillivoissa pyöräytettyjä uusia perunoita sekä Bassin omaa saaristolaisleipää ja voita.

Äyriäisvati 2.0 ja sen serkku

Bassin legendaarinen äyriäisvati on saanut kesälistalla osittain uuden ilmeen. Uusia tulokkaita vadissa ovat kuningasrapu ja marinoitu mustekala, tuttuja elementtejä taas ovat mm. katkaravut, kampasimpukka ja merirapu sekä osterit.

Äyriäisvati saa myös lämpimän serkun, kun Bassiin laseerataan grillattu äyriäislajitelma.

Lajitelmassa on mukana grillattuja merirapuja, jättikatkaravun pyrstöjä ja mustekalaa, grillattuja sinisimpukoita sekä kuoressaan grillattu osteri. Makumaailmaa täydentää Rhode Island -kastike ja grillattu valkosipuli

Ruokalistan uudet annokset

Uudella kesälistalla on alkuruokina sokerisuolattua kirjolohta, Bassin toast skagen, härkätartar ja buffala mozzarella -juustoa tuoremarinoitujen kirsikkojen kera.

Pääruokina tarjolla on grillattua taimenta, paistettua siikaa, grillattu härän marmoripihvi ja hernerisottoa.

Pääruokien lisäksi listalta löytyy raikkaita salaatteja. Valikoimassa on jättikatkarapusalaatti, lohisalaatti ja mozzarella-salaatti.

Listan jälkiruokia ovat karviaisposset, Ahvenanmaan pannukakku, lakritsijuustokakku ja kesäklassikko: vaniljajäätelö mansikoilla.

Näiden lisäksi listalla on äyriäisherkkuja!

 

Muista Bassin kesätarjous

Bassin kesätarjouksena kolmen ruokalajin herkullinen kesämenu kahdelle hengelle ja lasilliset kuohuvaa - yhteishintaan 70 euroa!

Kolmen ruokalajin menussa alkuruokana on Bassin toast skagen, pääruokana paistettua siikaa ja tillivoissa pyöräytettyjä uusia perunoita ja jälkiruokana herkullinen karviaisposset ja valkosuklaata.
Kokonaisuuteen kuuluu alkumaljaksi lasillinen kuohuviiniä tai alkoholitonta kuohuviiniä (12 cl) molemmille ruokailijoille.

Menun normaalihinta on 38 €/hlö ja kuohuviinin normaalihinta on 8 €/12 cl.

Tarjous on voimassa, kun menu on ostettu etukäteen lahjakorttikaupastamme! Muista tehdä pöytävaraus, ennen kuin tulet herkuttelemaan.


Bassin kesämenutarjous on voimassa Bassi Turku -ravintolassa ajalla 13.6.-24.8. ja Bassi Helsinki -ravintolassa ajalla 25.6.-24.8.2019.


Ravintola Bassi Turku
Läntinen Rantakatu 9, 20100 Turku
Avoinna: ti-to klo 16-23, pe klo 16-24 ja la klo 14-24.
CLUB BASSI avoinna pe-la klo 18-04


Ravintola Bassi Helsinki (avautuu 25.6.)
Eteläesplanadi 22, 00130 Helsinki

Lisätietoja bassi.fi
Lisää uutisia

Ota meihin yhteyttä

Sulje