"Tämä kohde on arkkitehdin unelma"

Ravintola Bassi toimii Turussa, Aurajokirannassa. Se on saanut nimensä arkkitehti Charles Bassin mukaan. Hän on suunnitellut talon, jossa ravintola Bassi sijaitsee, ja tämä Aurakadun ja Läntisen Rantakadun kulmauksessa sijaitseva, osin kaksi- ja osin kolmikerroksinen kivitalo tunnetaan Turussa nimellä Bassin talo.

Bassin talo on sekä arkkitehtuuriltaan että rakenteiltaan erityislaatuinen. Talon talon kakkos- ja kolmoskerrokset eivät ole koskaan aiemmin olleet tässä laajudessa avoinna suurelle yleisölle, sillä tiloissa on ollut asuntoja, toimistoja ja yhdistysten toimitiloja. Tilojen muuttamista ravintolakäyttöön alettiin suunnitella vuonna 2016. Kiinteistön omistaa Svenska Gården.

- On ollut mahtavaa olla mukana tällaisessa projektissa, joka on kaikkien huulilla – tämä kohde on arkkitehdin unelma, kehuu Bassin uuden ravintolatilan suunnitellut arkkitehti Niklas Kronberg turkulaisesta Schauman Arkkitehdit Oy:stä.

Bassin tila- ja sisustussuunnittelusta vastaa sisustusarkkitehti Maija Viitala Schauman Arkkitehdit Oy:stä. Hän on työskennellyt yhdessä Kronbergin kanssa jo konseptivaiheesta asti.

- On hienoa olla mukana jatkamassa pitkän ja monivaiheisen historian omaavan rakennuksen tarinaa, ja päästä lisäämään siihen uusi luku, Viitala iloitsee.

Suunnitelmissa on huomioitu rakennuksen aikakautta, mutta tämän päivän vaatimukset huomioiden.

-Tarkoituksena ei ole tehdä mitään ”museota” vaan tyylikäs, rento ja raikas skandinaavinen ravintola. Viitala kertoo, että ravintolasalista avautuva upea näkymä on hyödynnetty tehokkaasti, ja ravintolassa on paljon ikkunapöytiä.

Rakennuksen kolmannesta kerroksesta löytyvä Club Bassi on aivan oma maailmansa.

- Kolmannessa kerroksessa jätettiin näkyviin esimerkiksi vanhoja rakenteita ja piippuja, ja tila on tummasävyisempi ja raffimpi – se on mielenkiintoinen kontrasti skandinaavishenkiselle kakkoskerrokselle.

BASSIN TALO

Bassin talon historia ulottuu aikaan ennen Turun paloa, mutta nykyiseen muotoonsa talon rakennutti apteekkari apteekkari Erik Julin, ja talon suunnittelusta vastasi arkkitehti Charles Bassi.

Talo valmistui vuonna 1829 ja siinä on toiminut apteekin lisäksi muun muassa lelukauppa, kangaskauppa ja rautakauppa.

Remontin myötä talosta on löydetty rakenteita, jotka ovat peräisin ajalta ennen Turun paloa 1827. Esimerkiksi talon kellariholvit ja jotkin seinärakenteet ovat peräisin 1700-luvulta

Ajankohtaista

Lajitelma herkullisia alkuruokia, grillattua kokonaista kalaa ja flank steakia – tutustu Bassin uuteen ruokalistaan!

Herkullinen alkuruokavalikoima, kokonaisena grillattu kala vai grillattu flank steak lisukkeineen? Ravintola Bassin uudelta ruokalistalta löytyy monia uusia annoksia, jotka sopivat jaettavaksi kahdelle – osa vaikka isommankin joukon kesken.

– Jaettavat annokset eli social dining on tällä hetkellä suosittu juttu. Me haluamme, että asiakkaat viihtyvät Bassissa, ja se lisää viihtymistä, kun voi jakaa annoksia porukalla ja maistella monia makuja, sanoo Turun Bassin keittiöpäällikkö Lari Vilén.

Bassin uuden ruokalistan annoksista suosikiksi voisi povata alkuruokalajitelmaa, josta löytyy valkosipuli-persiljavoissa paistettuja jättikatkaravunpyrstöjä, Bassin härkätartaria ja toast skagenia, friteerattua perunaa, focaccia-leipää, salaattia ja aiolia.

– Jos tulisin itse Bassiin syömään, valitsisin ehdottomasti alkuruokalajitelman! Siinä on koottu yhteen valikoima todella hyviä tuotteita, kehuu Vilén.
Hän sanoo, että toki listalta löytyvistä alkuruuista voi koota myös oman maun mukaisen yhdistelmän tilaamalla vaikkapa 3-4 alkuruokaa jaettavaksi kahdelle.

Jaettavasta alkuruokalajitelmasta voi hyvin jatkaa jaettavaan pääruokaan.Vaihtoehtoja on useita, niistä uusia ovat kokonaisena grillattu kala lisukkeineen ja grillattu flank steak valkosipuli-persiljavoin ja lisukkeiden kera.
Kokonaisena grillattu kala on annos, jota asiakkaat ovat paljon toivoneet. Annoksen kala tulee olemaan saatavuuden mukaan taimenta tai siikaa.

Halutessaan myös Bassin sinisimpukat voi tilata jaettavaksi kahdelle, ja silloin ne tuodaan pöytään kattilassa. Uudella listalla sinisimpukat tarjoillaan sahramikastikkeessa rapean chorizon kera.

Jaettavien annosten klassikko Bassissa on muhkea äyriäisvati, jonka voi ottaa joko hummerilla tai ilman. Bassin kuuluisaan äyriäisvatiin tulee uudella listalla pieniä päivityksiä, annokseen otetaan mukaan nyt myös cheviceä ja jättikatkaravun pyrstöjä. 

Bassin uudella listalla on kaikkiaan kahdeksan alkuruokaa, seitsemän pääruokaa ja kolme jälkiruokaa, lisäksi tarjolla on joukko jaettavia annoksia.

– Olemme halunneet laajentaa valikoimaamme niin, että listalta löytyy useampia vaihtoehtoja kuin ennen, ja ruuat on nyt jaoteltu listalla hieman eri tavalla kuin aiemmin. Tämä toivottavasti helpottaa asiakkaita löytämään suosikkinsa entistä paremmin.Bassin uusi ruokalista löytyy täältä!


Bassi Turku
Läntinen Rantakatu 9
20101 Turku

Club Bassi on Turun uusi luksuskaraoke -

Turun Aurajokirannassa sijaitseva Club Bassi muuttuu perjantaista 18.10 alkaen Karaoke Bariksi. Laulu raikaa Club Bassissa jatkossa joka perjantai ja lauantai kello 21 alkaen.

– Tästä tulee todellinen Turun luksuskaraoke, lupaa Club Bassia pyörittävän Manu Events -yrityksen toimitusjohtaja Santtu Kiili.

– Club Bassin etuja ovat keskeinen sijainti, hyvä akustiikka ja tyylikäs miljöö – tällaista paikkaa ei ole toista!
 

– Karaoken ystävät haluavat hyvää palvelua ja ladukkaita juomia. Meillä Club Bassissa se kaikki onnistuu, Kiili lupaa.

Club Bassiin on suunnitteilla muun muassa teemailtoja.

–Karaoke on kansainvälisesti todella suosittua, ja me haluamme olla viemässä tätä juttua nextille levelille. Otammekin mielellämme vastaan ideoita asiakkailtamme – jos olet kokenut maailmalla jotain mahtipontista ja upeaa, kerro ihmeessä siitä meille, sanoo Kiili.

 

Club Bassissa on käytössä kotimainen Singa Business Pro -sovellus. Singan käyttäminen ravintolassa on kätevää, sillä applikaatio ladataan puhelimelle ja haluttu kappale valitaan puhelimesta. Kappaletoiveensa voi lähettää sovellukseen sähköisesti tai tehdä valinnan ravintolan Ipdailta. Myös perinteinen lappumenetelmä onnistuu.

– Meidän ideamme on se, että karaoken laulaminen kuuluu kaikille! Laulettavana on yli 70 000 kappaletta, kuumista uutuuksista vanhoihin klassikoihin. Moni sellainenkin, joka on ajatellut, ettei tykkää karaokesta, innostuu valtavasti, kun huomaa millainen lauluvalikoima on tarjolla, kertoo Kalle-Petteri Kvist, Singa Business Pro -sovelluksen Sales Executive.

Kvist vinkkaa, että Singan kotiversion voi ladata omaan puhelimeensa tai sitä voi käyttää myös tietokoneella ja älytelkkareissa.

– Kotiversiolla voi siis singata ja harjoitella haluamiaan kappaleita mobiilissa, tietokoneella ja älytelkkarissa, ja sitten voi tulla Club Bassiin loistamaan, Kvist sanoo.

Singan valikoima täydentyy viikoittain uutuuksilla, ja ajankohtaisiin asioihin reagoidaan herkästi. Esimerkiksi Vain Elämää -ohjelman suurimmat hitit ovat Singassa nopeasti. Singasta löytyy karaokekustantajien karaokekappaleiden lisäksi myös artistien originaaleja kappaleita.

– Karaokessa tärkeintä on se, että ihmiset pitävät hauskaa yhdessä. Totta kai on mukavaa kuunnella, jos joku on oikein hyvä laulaja, mutta sekin toimii, että lauletaan yhdessä ja muut kannustavat, vaikka menisikin hiukan nuotin vierestä.

Singa Business Pro on kotimainen karaokesovellus, joka on viime vuosien aikana saavuttanut markkinajohtajan aseman Suomessa. Se on suosittu myös monissa Pohjoismaissa ja eri puolilla Eurooppaa. Seuraavaksi sovellus aikoo lähteä valloittamaan Yhdysvaltoja.


Club Bassi Karaoke Bar (Läntinen Rantakatu 9, Turku)
Club Bassin nettisivut löydät www.clubbassi.fi - seuraa Club Bassia myös Facebookissa ja Instagramissa.

 
Lisää uutisia

Ota meihin yhteyttä

Sulje