"Tämä kohde on arkkitehdin unelma"

Ravintola Bassi toimii Turussa, Aurajokirannassa. Se on saanut nimensä arkkitehti Charles Bassin mukaan. Hän on suunnitellut talon, jossa ravintola Bassi sijaitsee, ja tämä Aurakadun ja Läntisen Rantakadun kulmauksessa sijaitseva, osin kaksi- ja osin kolmikerroksinen kivitalo tunnetaan Turussa nimellä Bassin talo.

Bassin talo on sekä arkkitehtuuriltaan että rakenteiltaan erityislaatuinen. Talon talon kakkos- ja kolmoskerrokset eivät ole koskaan aiemmin olleet tässä laajudessa avoinna suurelle yleisölle, sillä tiloissa on ollut asuntoja, toimistoja ja yhdistysten toimitiloja. Tilojen muuttamista ravintolakäyttöön alettiin suunnitella vuonna 2016. Kiinteistön omistaa Svenska Gården.

- On ollut mahtavaa olla mukana tällaisessa projektissa, joka on kaikkien huulilla – tämä kohde on arkkitehdin unelma, kehuu Bassin uuden ravintolatilan suunnitellut arkkitehti Niklas Kronberg turkulaisesta Schauman Arkkitehdit Oy:stä.

Bassin tila- ja sisustussuunnittelusta vastaa sisustusarkkitehti Maija Viitala Schauman Arkkitehdit Oy:stä. Hän on työskennellyt yhdessä Kronbergin kanssa jo konseptivaiheesta asti.

- On hienoa olla mukana jatkamassa pitkän ja monivaiheisen historian omaavan rakennuksen tarinaa, ja päästä lisäämään siihen uusi luku, Viitala iloitsee.

Suunnitelmissa on huomioitu rakennuksen aikakautta, mutta tämän päivän vaatimukset huomioiden.

-Tarkoituksena ei ole tehdä mitään ”museota” vaan tyylikäs, rento ja raikas skandinaavinen ravintola. Viitala kertoo, että ravintolasalista avautuva upea näkymä on hyödynnetty tehokkaasti, ja ravintolassa on paljon ikkunapöytiä.

Rakennuksen kolmannesta kerroksesta löytyvä Club Bassi on aivan oma maailmansa.

- Kolmannessa kerroksessa jätettiin näkyviin esimerkiksi vanhoja rakenteita ja piippuja, ja tila on tummasävyisempi ja raffimpi – se on mielenkiintoinen kontrasti skandinaavishenkiselle kakkoskerrokselle.

BASSIN TALO

Bassin talon historia ulottuu aikaan ennen Turun paloa, mutta nykyiseen muotoonsa talon rakennutti apteekkari apteekkari Erik Julin, ja talon suunnittelusta vastasi arkkitehti Charles Bassi.

Talo valmistui vuonna 1829 ja siinä on toiminut apteekin lisäksi muun muassa lelukauppa, kangaskauppa ja rautakauppa.

Remontin myötä talosta on löydetty rakenteita, jotka ovat peräisin ajalta ennen Turun paloa 1827. Esimerkiksi talon kellariholvit ja jotkin seinärakenteet ovat peräisin 1700-luvulta

Ajankohtaista

Bliniviikot valtaavat Bassin tammikuussa!

Aloita vuosi 2020 herkuttelemalla Bassin blineillä.

Turun ydinkeskustassa toimiva ravintola Bassi aloittaa vuoden 2020 bliniviikoilla. Bliniviikot alkavat tiistaina 7.1. ja kestävät tammikuun loppuun asti eli 31.1. asti.

– Tämä on erinomainen tapa aloittaa uusi vuosi – ei muuta kuin juhlaa juhlan perään, naurahtaa Turun ravintola Bassin keittiöpäällikkö Lari Vilén.

Bassin blinit ovat perinteisiä tattariblinejä, jotka paistetaan valurautapannulla pinnaltaan rapeiksi. Blineihin voi yhdistellä mieleisiään täytteitä: metsäsienisalaattia, savuporotäytettä, kirjolohenmätiä, siianmätiä tai kylmäsavustettua hauenmätiä. Blinien kanssa tarjoillaan smetanaa, punasipulia, Myrttisen suolakurkkuja ja hunajaa.

– Uskon, että kirjolohenmäti tulee olemaan suosituin täyte, se on niin klassinen lisuke blinille, Vilén sanoo. 

Bassin blinit ovat melko kookkaita, mutta Vilén suosittelee tilaamaan lisäblinejä ja lisätäytteitä, näin annoksesta saa vielä ruokaisamman.

Bassien blinien hinta on 15 €/kpl ja niitä on tarjolla sekä Turun että Helsingin ravintola Basseissa. 
Helsingissä blinejä on tarjolla iltaisin, Turussa sekä lounasaikaan että iltaisin.

Lari Vilén vinkkaa, että Bassin normaalilla ruokalistalla on myös suomalaista kaviaaria. Halutessaan myös sitä voi nauttia blinien kanssa.

Bliniviikkojen ruokalista pdf-muodossa


Bassi Turku
Läntinen Rantakatu 9, 20101 Turku
www.bassi.fi

Club Bassi on Turun uusi luksuskaraoke -

Turun Aurajokirannassa sijaitseva Club Bassi muuttuu perjantaista 18.10 alkaen Karaoke Bariksi. Laulu raikaa Club Bassissa jatkossa joka perjantai ja lauantai kello 21 alkaen.

– Tästä tulee todellinen Turun luksuskaraoke, lupaa Club Bassia pyörittävän Manu Events -yrityksen toimitusjohtaja Santtu Kiili.

– Club Bassin etuja ovat keskeinen sijainti, hyvä akustiikka ja tyylikäs miljöö – tällaista paikkaa ei ole toista!
 

– Karaoken ystävät haluavat hyvää palvelua ja ladukkaita juomia. Meillä Club Bassissa se kaikki onnistuu, Kiili lupaa.

Club Bassiin on suunnitteilla muun muassa teemailtoja.

–Karaoke on kansainvälisesti todella suosittua, ja me haluamme olla viemässä tätä juttua nextille levelille. Otammekin mielellämme vastaan ideoita asiakkailtamme – jos olet kokenut maailmalla jotain mahtipontista ja upeaa, kerro ihmeessä siitä meille, sanoo Kiili.

 

Club Bassissa on käytössä kotimainen Singa Business Pro -sovellus. Singan käyttäminen ravintolassa on kätevää, sillä applikaatio ladataan puhelimelle ja haluttu kappale valitaan puhelimesta. Kappaletoiveensa voi lähettää sovellukseen sähköisesti tai tehdä valinnan ravintolan Ipdailta. Myös perinteinen lappumenetelmä onnistuu.

– Meidän ideamme on se, että karaoken laulaminen kuuluu kaikille! Laulettavana on yli 70 000 kappaletta, kuumista uutuuksista vanhoihin klassikoihin. Moni sellainenkin, joka on ajatellut, ettei tykkää karaokesta, innostuu valtavasti, kun huomaa millainen lauluvalikoima on tarjolla, kertoo Kalle-Petteri Kvist, Singa Business Pro -sovelluksen Sales Executive.

Kvist vinkkaa, että Singan kotiversion voi ladata omaan puhelimeensa tai sitä voi käyttää myös tietokoneella ja älytelkkareissa.

– Kotiversiolla voi siis singata ja harjoitella haluamiaan kappaleita mobiilissa, tietokoneella ja älytelkkarissa, ja sitten voi tulla Club Bassiin loistamaan, Kvist sanoo.

Singan valikoima täydentyy viikoittain uutuuksilla, ja ajankohtaisiin asioihin reagoidaan herkästi. Esimerkiksi Vain Elämää -ohjelman suurimmat hitit ovat Singassa nopeasti. Singasta löytyy karaokekustantajien karaokekappaleiden lisäksi myös artistien originaaleja kappaleita.

– Karaokessa tärkeintä on se, että ihmiset pitävät hauskaa yhdessä. Totta kai on mukavaa kuunnella, jos joku on oikein hyvä laulaja, mutta sekin toimii, että lauletaan yhdessä ja muut kannustavat, vaikka menisikin hiukan nuotin vierestä.

Singa Business Pro on kotimainen karaokesovellus, joka on viime vuosien aikana saavuttanut markkinajohtajan aseman Suomessa. Se on suosittu myös monissa Pohjoismaissa ja eri puolilla Eurooppaa. Seuraavaksi sovellus aikoo lähteä valloittamaan Yhdysvaltoja.


Club Bassi Karaoke Bar (Läntinen Rantakatu 9, Turku)
Club Bassin nettisivut löydät www.clubbassi.fi - seuraa Club Bassia myös Facebookissa ja Instagramissa.

 

Ravintola Bassin Marjo Heinonen saa Haarukka-palkinnon huippuosaamisestaan

Turun ravintola Bassin viinimestarina työskentelevä Marjo Heinonen on valittu Turun alueen parhaaksi salityöntekijäksi. Valinnan tekivät Turun paistinkääntäjät, ja palkinto luovutetaan Heinoselle Turun ruokamessuilla lauantaina 5.10.
 

– Marjo Heinonen on aina hymyilevä ja positiivinen, hän saa asiakkaan tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Hän tuntee viinit perinpohjaisesti ja osaa kertoa viinien taustat ja tarinan hyvin mielenkiintoisesti ja asiantuntevasti, kiittävät Turun Paistinkääntäjät palkinnon perusteissa Heinosta.

Turun paistinkääntäjät haluavat tukea Turun alueen ruokakulttuuria ja nostaa esiin paikallisia osaavia kokkeja ja salipuolen työntekijöitä palkitsemalla heitä, joka toinen vuosi Paistinkääntäjien Haarukka-palkinnolla. Palkittavia on aina kaksi, ja alueen parhaana kokkina palkitaan tänä vuonna ravintola Rosterin Arttu Parviainen.

- Valinta ei ollut helppo, sillä kovatasoisia osaajia on todella paljon. Nämä kaksi nimeä nousivat kuitenkin yli muiden. Toinen ravintola-alan konkarina ja todellisena oman alansa huippuosaajana ja toinen nuorena ja innokkaana, taitavana osaajana ravintola-alaa aloittelevana, luonnehtii Turun voutikunnan aluevouti Riitta Hirvonen.

 

Turun Aurajokirannassa sijaitsevassa ravintola Bassissa tieto Heinosen palkitsemisesta on otettu vastaan onnellisina.

– Hyvä asiakaspalvelu on lähellä taikuutta. Tässä Marjo Heinonen on huippu, koska hän on niin aito ja elää tilanteissa mukana. Marjon asiakkaat ovat aina olleet tyytyväisiä, sanoo Bassia pyörittävän Manu Eventsin toimitusjohtaja Santtu Kiili.

– Marjo osaa siis luoda asiakkailleen tunnelman, jossa heidän on mukava olla. Tämä on nykypäivänä harvinainen taito ja toivon, että saamme nauttia hänen osaamisestaan vielä pitkään. Style is never out of fashion, sanoi joku viisas ja minusta Marjossa on niin hienoa, ajatonta tyyliä, että kaikki salien ammattilaiset voisivat ottaa oppia siitä.Marjo Heinonen on tehnyt ravintola-alalla pitkän uran, sillä hän on aloittanut tarjoilijan työt vuonna 1990 Turun Marina Palacessa. Tuona aikana työhön kuului myös työskentely Turun Linnassa, Juliassa ja Plazassa.

Heinonen on kouluttautunut työn ohella Turun ammatti-instituutissa esimieheksi ja viinimestariksi sekä hankkinut lisää koulutusta ja pätevyyttä Haaga-Perhosta kansainvälisestä WSET -täydennyskoulutuksesta.

Heinonen pitää mielenkiintoisena haasteena uusien ravintoloiden avaamista. Hän oli mukana avaamassa 2001 ravintola Roccaa. Sieltä tie jatkui Radisson SAS Marina Palaceen sekä edelleen FoodBell, Smör, Fontti ja Mami -ravintoloihin. Heinonen on ollut tärkeä osa syksyllä 2018 avatun ravintola Bassin tiimiä. Hän työskentelee ravintolan salin puolella ja vastaa ravintolan viineistä. Marjo Heinonen kuuluu Turun Paistinkääntäjiin arvolla Maître Sommelier Honoraire.


Marjo Heinonen palkitaan Paistinkääntäjien Haarukka-palkinnolla Turun ruokamessuilla lauantaina 5.10 kello 12.45 Ruokamessujen päälavalle.

 
Lisää uutisia

Ota meihin yhteyttä

Sulje