"Tämä kohde on arkkitehdin unelma"

Ravintola Bassi toimii Turussa, Aurajokirannassa. Se on saanut nimensä arkkitehti Charles Bassin mukaan. Hän on suunnitellut talon, jossa ravintola Bassi sijaitsee, ja tämä Aurakadun ja Läntisen Rantakadun kulmauksessa sijaitseva, osin kaksi- ja osin kolmikerroksinen kivitalo tunnetaan Turussa nimellä Bassin talo.

Bassin talo on sekä arkkitehtuuriltaan että rakenteiltaan erityislaatuinen. Talon talon kakkos- ja kolmoskerrokset eivät ole koskaan aiemmin olleet tässä laajudessa avoinna suurelle yleisölle, sillä tiloissa on ollut asuntoja, toimistoja ja yhdistysten toimitiloja. Tilojen muuttamista ravintolakäyttöön alettiin suunnitella vuonna 2016. Kiinteistön omistaa Svenska Gården.

- On ollut mahtavaa olla mukana tällaisessa projektissa, joka on kaikkien huulilla – tämä kohde on arkkitehdin unelma, kehuu Bassin uuden ravintolatilan suunnitellut arkkitehti Niklas Kronberg turkulaisesta Schauman Arkkitehdit Oy:stä.

Bassin tila- ja sisustussuunnittelusta vastaa sisustusarkkitehti Maija Viitala Schauman Arkkitehdit Oy:stä. Hän on työskennellyt yhdessä Kronbergin kanssa jo konseptivaiheesta asti.

- On hienoa olla mukana jatkamassa pitkän ja monivaiheisen historian omaavan rakennuksen tarinaa, ja päästä lisäämään siihen uusi luku, Viitala iloitsee.

Suunnitelmissa on huomioitu rakennuksen aikakautta, mutta tämän päivän vaatimukset huomioiden.

-Tarkoituksena ei ole tehdä mitään ”museota” vaan tyylikäs, rento ja raikas skandinaavinen ravintola. Viitala kertoo, että ravintolasalista avautuva upea näkymä on hyödynnetty tehokkaasti, ja ravintolassa on paljon ikkunapöytiä.

Rakennuksen kolmannesta kerroksesta löytyvä Club Bassi on aivan oma maailmansa.

- Kolmannessa kerroksessa jätettiin näkyviin esimerkiksi vanhoja rakenteita ja piippuja, ja tila on tummasävyisempi ja raffimpi – se on mielenkiintoinen kontrasti skandinaavishenkiselle kakkoskerrokselle.

BASSIN TALO

Bassin talon historia ulottuu aikaan ennen Turun paloa, mutta nykyiseen muotoonsa talon rakennutti apteekkari apteekkari Erik Julin, ja talon suunnittelusta vastasi arkkitehti Charles Bassi.

Talo valmistui vuonna 1829 ja siinä on toiminut apteekin lisäksi muun muassa lelukauppa, kangaskauppa ja rautakauppa.

Remontin myötä talosta on löydetty rakenteita, jotka ovat peräisin ajalta ennen Turun paloa 1827. Esimerkiksi talon kellariholvit ja jotkin seinärakenteet ovat peräisin 1700-luvulta

Ajankohtaista

Turun Bassin monipuolinen joululounas - varaa paikkasi!

Viime vuonna erittäin suosituksi noussut Turun Bassin joululounas on katettuna tänä vuonna 10.-13.12. ja 17.-20.12.
Kattaukset ovat aina kello 11 ja 13.

-Joululounaallamme on paljon perinteisiä joulun makuja, mutta ravintolatyyliin valmistettuna. Esimerkiksi rosollimme valmistetaan paahdetuista juureksista, kertoo Turun Bassin keittiöpäällikkö Lari Vilén.

Bassin monipuolisesta alkuruokapöydästä löytyy runsas valikoima kalaherkkuja, mätiä ja muita alkupaloja. Pöytiin tarjoiltavista pääruuista löytyy herkullinen kala-, liha- ja kasvisvaihtoehto.

-Jälkiruokapöydästä löytyy laaja valikoima jouluisia makuja aina vihreistä kuulista suklaaseen ja kaneliin, Vilén lupaa.


Joululounaan hinta: 49 €
(alle 12 v lapset: 24,50 €)
Varaa paikkasi täältä!

Joululounas PDF-muodossa


Joululounas ravintola Bassi Turku

Alkuruokapöytä:

Kirjolohenmätiä, smetanaa ja punasipulia (L, G)
Siianmätimoussea ja paahdettua briossia (L)
Skagen-katkarapuja ja kanamunaa (L, G)
Kylmäsavulohitartar saaristolaisleivällä (L)
Jäämeren katkarapuja ja Rhode Island -kastiketta (L, G)
Savustettua lohta ja neilikka-fenkolikastiketta (L, G)
Jääkellarin taimenta ja tilli-yrttimajoneesia (L, G)
Sinappisilakkaa (L)
Glögisilliä (L, G)
Lasimestarin silliä (L, G)
Tilliperunoita (L, G)
Piparjuurella maustettua hirven paahtopaistia ja
kantarellihilloketta (L, G)
Valikoima salaatteja ja karpalovinaigrettea (L, G)
Friteerattua selleriä Waldorfin tapaan (L, G, ★)
Rosollia paahdetuista juureksista ja piparjuurikermaa (L, G)
Paahdettua perunasalaattia, säilötyillä kurkuilla ja
piparjuurimajoneesilla (L, G)
Metsäsienisalaattia syksyn sienistä (L, G)
Syksyn sadon juureksia pikkelöitynä (L, G)
Tähtianis-hölskykurkkua (L, G)
Joululimppua ja saaristolaisleipää
Kaneli-omenalevitettä ja vaahdotettua voita (L, G)


Pääruokavaihtoehdot:
(tarjollaan pöytiin, valitse yksi)

Sinappikuorrutettua rypsiporsaankylkeä (L, G)
savustettua selleripyreetä ja tummaa omenakastiketta

Turskaa ja kuningasrapua (L, G)
Hiillostettua perunaa, mustajuurta, hummerivaahtoa,
marinoitua fenkolia ja kuningasrapua

Maa-artisokkarisotto (L, G, ★)
friteerattua maa-artisokkaa, glaseerattuja juureksia,
poltettua hasselpähkinää, omenasiiderivinaigrettea ja versoja

Jälkiruokabuffet:

Petit fours ja vihreitä kuulia
Lakkavanukasta (L, G)
Kaneli-porkkanakakkua ja mascarponea
Karpalobrownie (L, G)
 

Vietä herkulliset pikkujoulut Turun ravintola Bassissa!

Pikkujoulut tyylikkäässä miljöössä, keskellä Turkua – tervetuloa Bassiin! Voit varata käyttöösi joko tyylikkään kabinetin tai upean, ravintolan kolmannessa kerroksessa sijaitsevan Club Bassin.

Haluatko varata pikkujouluja varten oman tilan ryhmällenne?
Ravintola Bassin Kommodori-kabinetti sopii enintään 34 hengen seurueelle (minimivaraus 12 henkilölle) ja Kajuutta enintään 10 hengen seurueelle.
Ruokatarjoiluksi voi valita herkullisia kolmen ruokalajin menuja tai äyriäisvateja.

Ryhmät saavat kabinetin käyttönsä maksutta ruokailun yhteydessä!

Jos kaipaat pikkujouluihin ohjelmaa - esimerkiksi viini- tai kuohuviinitastingin, osterinavauskoulun tai vaikkapa taikurin, kysy meiltä lisää! Me autamme mielellämme.
Kysy lisää ja tee varaus: bassiturku@manuevents.fi

Joulun menut pdf-muodossa

Kalamenu 48 €/hlö

Bassin toast skagen L
***
Paistettua kuhaa L, G
maa-artisokkapyrettä, marinoitua sinisimpukkaa ja fenkolia, hummerivaahtoa, pronssifenkolia ja grillattua mustajuurta
***
Lakkavanukas L

 

Lihamenu 48 €/hlö

Härkätartar L, G
***
Grillattu marmorihärän pihvi L, G
selleripyreetä, paistettua siitaketta ja omenaa, friteerattua perunaa ja madeirakastiketta
***
Karpalobrownie G

 

Kasvismenu 44 €/hlö

Maa-artisokkakeitto L, G
***
Vuohenjuustokroketti
punajuuripyrettä, friteerattua munakoisoa, marinoituja linssejä, sipulilientä ja versoja
***
Bassin tarte tatin

 

Bassin talon kolmannessa kerroksessa sijaitsevassa tyylikkäs Club Bassi on loistava paikka viettää pikkujoulut!
Ruokatarjoiluksi voit valita smörrebröd-valikoiman tai Club Bassin pikkujoulubuffetin.
Club Bassiin mahtuu kuutisenkymmentä asiakasta ja käytössä on myös katettu parveke.

Club Bassin menut pdf-muodossa


Buffet Club Bassissa

Alkupalabuffet

Jäämeren katkarapuja ja Rhode Island- kastiketta L, G
Savustettua lohta ja neilikkafenkolikastiketta L, G
Sinappisilakkaa L                                                                                                                        
Glögisilliä L, G
Lasimestarin silliä L, G
Tilliperunoita L, G
Joululimppua ja saaristolaisleipää
Kaneliomena levitetta ja vaahdotettua voita
Metsäsienisalaattia syksyn sienistä L, G
Valikoima vihersalaatteja ja karpalovinaigrettea L, G
Rosollia paahdetuista juureksista ja piparjuurikermaa L

Lämmin ruoka
(valitse vaihtehtoista)

Rypsiporsasta tummassa omenakastikkeessa , paahdettuja satokauden yrttijuureksia ja perunaa L, G
tai
Haudutettua turskaa  beurre blanc -kastikkeessa, sitruunamuhennettua perunaa  ja satokauden paahdettuja yrttijuureksia L, G

Jälkiruokabuffet

Kaneliporkkanakakkua ja mascarponea
Petit fours ja vihreitä kuulia

Hinta: 38 €/hlö
Huom! Buffetin minimitilaus 20 hengelle

 

Smörrebröd-valikoima

Bassin toast skagen L
käsin kuorittuja katkarapuja, tilliä ja paahdettua briossia

Härkätartar L
kuusenkerkkämajoneesia ja perunalastuja paahdetulla briossilla

Paahdettua maa-artisokkaa L
cavi-artia ja köynnöskrassia

Sokerisuolattua taimenta L
pikkelöityä kantarellia ja tillimajoneesia saaristolaisleivällä

Vuohenjuustomoussea
tomaattia, oliivia ja paahdettua briossia

Jälkiruoka:
Karpalobrownie L, G

Hinta: 18 €/3 kpl
Lisätuotteet: 6 €/kpl

Minimitilaus 30 kpl (3 kpl/hlö)

 
Lisää uutisia

Ota meihin yhteyttä

Sulje