Ravintola Bassin Marjo Heinonen saa Haarukka-palkinnon huippuosaamisestaan

Turun ravintola Bassin viinimestarina työskentelevä Marjo Heinonen on valittu Turun alueen parhaaksi salityöntekijäksi. Valinnan tekivät Turun paistinkääntäjät, ja palkinto luovutetaan Heinoselle Turun ruokamessuilla lauantaina 5.10.
 

– Marjo Heinonen on aina hymyilevä ja positiivinen, hän saa asiakkaan tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Hän tuntee viinit perinpohjaisesti ja osaa kertoa viinien taustat ja tarinan hyvin mielenkiintoisesti ja asiantuntevasti, kiittävät Turun Paistinkääntäjät palkinnon perusteissa Heinosta.

Turun paistinkääntäjät haluavat tukea Turun alueen ruokakulttuuria ja nostaa esiin paikallisia osaavia kokkeja ja salipuolen työntekijöitä palkitsemalla heitä, joka toinen vuosi Paistinkääntäjien Haarukka-palkinnolla. Palkittavia on aina kaksi, ja alueen parhaana kokkina palkitaan tänä vuonna ravintola Rosterin Arttu Parviainen.

- Valinta ei ollut helppo, sillä kovatasoisia osaajia on todella paljon. Nämä kaksi nimeä nousivat kuitenkin yli muiden. Toinen ravintola-alan konkarina ja todellisena oman alansa huippuosaajana ja toinen nuorena ja innokkaana, taitavana osaajana ravintola-alaa aloittelevana, luonnehtii Turun voutikunnan aluevouti Riitta Hirvonen.

 

Turun Aurajokirannassa sijaitsevassa ravintola Bassissa tieto Heinosen palkitsemisesta on otettu vastaan onnellisina.

– Hyvä asiakaspalvelu on lähellä taikuutta. Tässä Marjo Heinonen on huippu, koska hän on niin aito ja elää tilanteissa mukana. Marjon asiakkaat ovat aina olleet tyytyväisiä, sanoo Bassia pyörittävän Manu Eventsin toimitusjohtaja Santtu Kiili.

– Marjo osaa siis luoda asiakkailleen tunnelman, jossa heidän on mukava olla. Tämä on nykypäivänä harvinainen taito ja toivon, että saamme nauttia hänen osaamisestaan vielä pitkään. Style is never out of fashion, sanoi joku viisas ja minusta Marjossa on niin hienoa, ajatonta tyyliä, että kaikki salien ammattilaiset voisivat ottaa oppia siitä.Marjo Heinonen on tehnyt ravintola-alalla pitkän uran, sillä hän on aloittanut tarjoilijan työt vuonna 1990 Turun Marina Palacessa. Tuona aikana työhön kuului myös työskentely Turun Linnassa, Juliassa ja Plazassa.

Heinonen on kouluttautunut työn ohella Turun ammatti-instituutissa esimieheksi ja viinimestariksi sekä hankkinut lisää koulutusta ja pätevyyttä Haaga-Perhosta kansainvälisestä WSET -täydennyskoulutuksesta.

Heinonen pitää mielenkiintoisena haasteena uusien ravintoloiden avaamista. Hän oli mukana avaamassa 2001 ravintola Roccaa. Sieltä tie jatkui Radisson SAS Marina Palaceen sekä edelleen FoodBell, Smör, Fontti ja Mami -ravintoloihin. Heinonen on ollut tärkeä osa syksyllä 2018 avatun ravintola Bassin tiimiä. Hän työskentelee ravintolan salin puolella ja vastaa ravintolan viineistä. Marjo Heinonen kuuluu Turun Paistinkääntäjiin arvolla Maître Sommelier Honoraire.

Sulje