Syksyn parhaat maut Bassin uudella ruokalistalla

Omenaa, karpaloa, sieniä, juureksia ja tummia, vahvoja kastikkeita. Turun ravintola Bassin syyslistalla maistuvat sesongin maut. Uusi lista otettiin käyttöön Turussa tiistaina 27.8.

–  Tietyt klassikkoruuat säilyivät, mutta suuri osa ruokalistan annoksista vaihtui. Kala-annoksina listalle saatiin paistettua kuhaa ja grillattua taimenta. Lihan ystäville sopiva valinta on grillattu marmorihärän pihvi ja kasvisvaihtoehtona on maukas vuohenjuustokroketti punajuuripyreen kera, kertoo listan laatinut Bassin keittiöpäällikkö Lari Vilén.

Alkuruokina jatkavat klassikkoihin kuuluva Toast skagen sekä monen suosikki, Bassin tartar. Kampasimpukat palaavat Bassin ruokalistalle, tällä kertaa sitruunavoissa paistettuna ja selleripyreeseen yhdistettynä. Listala löytyy myös täyteläistä maa-artisokkakeittoa, joka on täydellinen valinta syyspäiviin.

Syksyn satokauden tuotteet näkyvät selvästi Bassin uudella listalla. Lisukkeissa suositaan esimerkiksi maa-artisokkaa, omenaa, punajuurta sekä sieniä. Kastikkeet ovat näin syksyllä tummempia ja vahvemman makuisia. Jälkiruuissa loistavat karpalo ja lakka: tarjolla on hurmaavan syksyinen lakkavanukas, herkullinen tarte tatin ja suklaata ja karpaloa yhdistelevä brownie.

 

Bassin äyriäisvatiin tuli syksyn myötä pieniä päivityksiä.

– Kun vedet nyt syksyllä kylmenevät, saamme listalle partaveitsisimpukoita ja sydänsimpukoita, Vilén kertoo. Sydänsimpukoita tarjoillaa yhdessä sinisimpukoiden kanssa kerma-valkoviiniliemessä. 

Myös Bassin osterivalikoima on laajentunut, ja ravintolassa on jatkossa kolmea erilaista osteria: Fine de Claire Marennes Oléron, Fine de Claire Du Cap Horn ja Fines de Bretagne.

– Laitamme osteriplattereihin kaikkia laatuja, ja asiakkaat voivat maistella niitä ja vertailla yhtäläisyyksiä ja eroja.

Listalle tulee uutuutena myös kaviaaria, jota tarjoillaan yhdessä vodkan kanssa.

– Se on erikoisuus, jota monet varmasti haluavat maistaa, Vilén sanoo.
 

Turustu uuteen ruokalistaan täällä!

Varaa paikkasi täältä!

Katso kuvia annoksista Bassin Instagramista @ravintolabassi

Ravintola Bassi Turku
Läntinen Rantakatu 9
20100 Turku
www.bassi.fi

Sulje