Simpukkaviikot Bassissa 11.1-2.2

Kerätkää ystävät yhteen ja sopikaa treffit Bassiin. Tilatkaa pöytään erilaisia simpukka-annoksia, patonkia ja ranskalaisia, ja viettäkää yhdessä hauskaa iltaa hyvien makujen äärellä!

Siinä Bassin keittiöpäällikkö Marko Jaakkolan resepti mukavaan yhdessäoloon näin alkuvuonna. 

Bassissa vietetään 11.-2.2 simpukkaviikkoja, ja ravintolassa on normaalin ruokalistan ohella tarjolla erillinen simpukkaviikkojen lista. Se on käytössä iltaisin klo 17 jälkeen ja lauantaisin.

Simpukkaviikkojen listalta löytyy Bassin listalla alusta asti mukana ollut annos, jossa valkoviini, kerma, persilja ja sitruuna liittoutuvat toisiinsa. Annos on nimeltään Sinisimpukat Bassin tapaan. 

Akvaviitti yhdistettynä kalaliemeen, valkoviiniin, timjamiin ja valkosipuliin toimii pohjana päivitetylle klassikolle: kyseessä on Akvavit-simpukat merimiehen tapaan.

 Kolmas sinisimpukka-annos on joukon erikoisin, nimeltään Sinisimpukat curry-chorizokastikkeella.

- Rapeaksi paistettu chorizo sopii todella hyvin yhteen simpukoiden kanssa, ja kastike on todella kermainen. Makuyhdistelmä on loistava, kehuu Jaakkola.­­

Sinisimpukoiden lisäksi listalla on myös Venussimpukoita aasialaisittain. Annos on saanut inspiraatiota Jaakkolan omista makumuistoista Kaakkois-Aasian matkoilta. Muun muassa chilillä, korianterilla ja sitruunaruoholla maustettu annos tuoksuu ihanalta, ja sen herkulliseen liemeen on käytetty kookosmaitoa.

Simpukoiden lisäksi listalta löytyy myös Vuohen gruyere-juustolla gratinoitu puolikas hummeri. Lisukkeina tarjolla on ranskalaisia ja bataattiranskalaisia, Deliverden salaattia, Grynin patonkia ja erilaisia dippejä.

Bassin simpukkaviikot 11.1.-2.2.

Sinisimpukat Bassin tapaan 13,50 €
Akvavit-sinisimpukoita merimiehen tapaan 13,50 €
Sinisimpukoita curry-chorizokastikkeella 13,50 €
Venussimpukoita aasialaisittain 13,50 €
Vuohen gruyere-juustolla gratinoitu puolikas hummeri 24 €

Lisäkkeitä:

Deliverden salaattisekoitus  ja ranskalainen sinappidressing 4,50 €
Ranskalaiset ja dippikastike 5,50 €
Bataattiranskalaiset ja dippikastike 6,50 €
Leipomo Grynin patonkia  3,00 €

Dippikastikkeet

Aioli
Sitruuna-jugurttimajoneesi
Rhode island -majoneesi
Rakuunamajoneesi

 

Tervetuloa Bassin simpukkaviikoille! Varauksen voit tehdä nettisivuiltamme www.bassi.fi kohdasta varaukset.

Sulje