Riesling-viikot valloittavat ravintolat – Bassi mukana!

Kevät ja riesling-viikot ova täällä! Rapsakkaat saksalaiset viinit juhlistavat kevättä miltei 60 huippuravintolassa ympäri Suomen.
 

Riesling & Spätburgunder -tapahtuma tarjoaa valkoisen rieslingin ja punaisen spätburgunderin ympärille rakennettuja makunautintoja ajalla 13.-26.5. Jokainen ravintola voi olla mukana teemaviikoilla omalla tyylillään, mutta yleensä tarjolla on keväisiä erikoismenuita viinien kera. Luvassa on myös tastingeja ja viinintekijöiden vierailuja.

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa ja se levittäytyy eri puolille Suomea. Tänä vuonna mukana on liki 60 ravintolaa 15 paikkakunnalla.

Turusta on mukana tänä vuonna kahdeksan ravintolaa. Uusi tulokas riesling-viikoille osallistujien joukossa on on jokirannassa sijaitseva, viime syksynä avattu ravintola Bassi. Bassi aloittaa riesling-viikot jo perjantaina 10.5, ja ravintola Bassissa toteutetaan samaan aikaan parsaviikot.
 

- Rapsakka Saksan riesling sopii kuin nakutettu kevään herkkujen, kuten parsa- ja kala-aterioiden kumppaniksi! Pehmeä Spätburgunder eli pinot noir taas sopii punaista vaihtoehtoa hamuavalle, sanoo Bassin viinimestari Marjo Heinonen.
Hän on suunnitellut Bassin riesling-viikkojen juomalistan yhdessä Vinetum Oy:n Key Account Manager Mauno Rovamaan kanssa.

Bassissa on mahdollisuus kokea rieslingin monimuotoisuus ja se, miten eri alueiden rieslingit eroavat toisistaan.


Ravintola Bassin riesling-viikkojen viinit

Rheinhessen/Thörle Gutswein 
Riesling Trocken 2017
Kuiva, hieman suolaisen mineraalinen, maistuu hedelmäiselle. Makeus ja hapokkuus ovat harmoniassa.

Rheinhessen /Thörle Gutswein
Riesling Feinherb 2017
Puolikuiva, hapokas. Maussa omenaa, maku erittäin hedelmäinen. Kypsät hapot.

Rheingau /Schloss Vollrads
Riesling Alte Reben Qualitätswein Trocken 2016
Kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, elegantti. Maussa omenaa.

Rheingau/Schloss Vollrads
Riesling Erstes Gewächs 2010
Kuiva, mineraalinen, hedelmäinen. Maussa persikkaa ja omenaa.

Mosel/Maximin Grünhaus Herrenberg
Riesling Spätlese 2017
Puolimakea. Maussa herukkaa, greippiä ja vihreää omenaa.

Mosel/Maximin Grünhaus
Pinot Noir 2016
Keskitäyteläinen, kirsikkainen, mausteinen. Maussa villivadelmaa, tuoksussa orvokkia.

Mosel/Maximin Grünhaus
Riesling Sekt
Kuiva, hedelmäinen, sitruksinen, paahteinen ja mineraalinen.

 

Riesling & Spätburgunder  -teemaviikkojen takana on Saksan viinitiedotus, ja tapahtuman nettisivut löytyvät täältä.

Tänä vuonna teemaviikkojen aikana järjestetään kuvakilpailu, jonka pääpalkintona on matka Saksaan. Kilpailuun voi osallistua jakamalla kuva Instagramissa hastagilla #rsviikot2019kilpailu tai lähettämällä kuvan sähköpostilla riesling@zaraband.fi



Ravintola Bassi
Läntinen Rantakatu 9, 20100 Turku
www.bassi.fi

Sulje