West Side Story, Sound of Music ja Cabaret -musikaalien kappaleita jazz-versioina Club Bassissa

– Musikaaleissa on aivan mahtavia biisejä – itse asiassa monet maailman suurimmat biisit ovat peräisin musikaaleista. Juuri niitä tullaan Club Bassissa kuulemaan – mutta nyt ei tosin ole luvassa sellaisia joukkokohtauksia kuin musikaaleissa, myhäilee vibrafonisti ja säveltäjä Severi Pyysalo.

Severi Pyysalo on sovittanut yhdessä pianisti Riitta Paakin kanssa joukon tunnettuja ja vähän tuntemattomampiakin musikaalikappaleita jazz-versioiksi, ja he esittävät ne ainutkertaisessa konsertissa turkulaisessa Club Bassissa tämän viikon torstaina 22.11. Luvassa 2 x 45 minuuttia musikaaliteemaa jazz-twistillä.

– Meillä on Riitan kanssa soittimina flyygeli ja vibrafoni, joten olemme tällainen semi-intiimi kokoonpano. Se sopii hyvin Club Bassin kaltaiseen tunnelmalliseen tilaan.

Torstain konsertissa kuullaan muutama kappale West Side Storystä ja lisäksi mukana on muun muassa Sound of Music- ja Cabaret-musikaaleista tuttuja sävelmiä.

 

– Olemme sovittaneet kappaleita hiukan vinoon, mutta alkuperäistä musiikkia kunnioittaen. Ja toki ne kuulostavat erilaisilta jo siksi, ettei kukaan laula.

Musikaalit istuvat jazz-versioiksi luontevasti, sanoo Pyysalo.

– Oikeastaan jazz-musiikin traditio perustuu pitkälti musikaaleille!  Ja jos kansainvälinen joukko jazz-muusikkoja alkaa soittaa ja improvisoida yhdessä, helposti käy niin, että joka toinen kappale on jostain Broadway-musikaalista.

 

Pyysalo arvioi, että jazz kiinnostaa turkulaisia koko ajan kasvavassa määrin, ja kehuu sitä, miten kaupungin jazz-tarjonta on kasvanut huikeasti viime vuosina muun muassa Flame Jazzin tekemän työn myötä.

Varsinaista vakiintunutta jazz-estradia ei Turussa tällä hetkellä ole, joten jazzia kuullaan monissa paikoissa eri puolilla kaupunkia. Club Bassia Pyysalo kehuu mahtavaksi konserttipaikaksi, joka toimii myös akustiikkansa puolesta hyvin.

Pyysalo ideoi Club Bassiin täksi syksyksi kolmen konsertin sarjan. Ensimmäinen konsertti järjestettiin lokakuussa, silloin teemana oli Suomi-iskelmä.

Joulukuussa, 13.12 toteutetaan sarjan kolmas konsertti, jossa on luvassa tuttuja ja vähemmän tunnettuja joululauluja ”lähes tunnistettavina versioina”.

– Kyllä niillä kappaleilla joulutunnelmaan pääsee, vaikka tiedossa onkin vähän erikoisempia versioita, Pyysalo lupaa.

Club Bassi toimii elokuun lopussa avautuneen ravintola Bassin yläkerrassa, osoitteessa Läntinen Rantakatu 9, 20100 Turku. Lippuja konsertteihin voi ostaa etukäteen ravintola Bassista ja ennen tapahtumaa Club Bassin ovelta. Club Bassin ovet avautuvat konserttipäivinä klo 19, konsertti kestää klo 20-22. Liput konserttiin maksavat 15 euroa.

Sulje