Manu Events muuttaa Old Bankin brittipubiksi

Turun Aurakadun ja Linnankadun kulmauksessa sijaitseva ravintola Old Bank on ollut pitkään yksi Turun maamerkeistä ja erikoisuuksista. Nyt turkulainen ravintola-alan kasvuyritys Manu Events aikoo avata samalle ravintolapaikalle brittipubin.

Manu Events -yritys haluaa luoda Turkuun mahdollisimman aidon ja autenttisen oloisen brittipubin. Yritys ottaa vuoden 2020 alusta ohjat ravintolatilassa, jossa on pitkään toiminut olutravintola Old Bank. Uusittu ravintola avataan ensi helmikuussa.

– Aurakatu on Turussa paras mahdollinen paikka ravintolalle. Lisäksi Old Bank on ollut paikka, joka on kaikille tuttu. Tämän liikepaikan saaminen on kerran elämässä -tilaisuus, johon oli pakko tarttua, sanoo Manu Eventsin toimitusjohtaja Santtu Kiili.

Kiili haluaa, että paikassa alkaa uusi aika, jossa asioita tehdään modernimmalla otteella. Tarkoituksena on kunnioittaa historiallista miljöötä, mutta palvella asiakkaita monipuolisemmin ja rakentaa paikasta elämyksellinen ravintola, joka on kuin suoraan Lontoosta.

– Turusta ei löydy kunnon brittipubia, vaikka se on konseptina aivan mahtava. Kun menet vieraaseen kaupunkiin, ja näet pubin, niin se on kuin turvasatama. Tiedät, että sinne voi aina mennä. Ei tarvitse olla pukeutunut hienosti, ei tarvitse olla pöytävarausta, sen kun astut sisään vaan, ja vastassa on tuttu ja turvallinen konsepti – olutta, siideriä ja konstailematonta ruokaa, sanoo Kiili.

–Uskon että tästä paikasta tulee Turun uusi must see -kohde, sanoo Kiili.

 

Samoilla linjoilla ovat myös kiinteistön omistavan Kiinteistö Oy Aurakatu 3:n hallituksen jäsenet Sauli Gustafsson ja Juuso Virtanen.

– Meidän tahtotilamme on, että tässä kulmauksessa sijaitsee tulevaisuudessakin ravintola, joka on ravintola-alan maamerkki Turussa, ja joka tunnetaan paitsi Turussa, myös koko Suomessa. Haluamme, että tämä ravintola kestää myös aikaa, ja kuuluu Turun ykköspaikkoihin vielä kymmenen ja kahdenkymmenen vuoden päästäkin.

Aurakadun kulmassa sijaitseva ravintolatila siirtyy Manu Eventsille vuodenvaihteessa, jolloin ravintola Old Bank lopettaa toimintansa. Saman tien aloitetaan remontti, jossa ravintolatila saa uuden ilmeen.

Paljon kuitenkin myös säilyy: ravintola Old Bank on tunnettu laajasta olutvalikoimastaan, ja se aiotaan jatkossakin säilyttää. Lisäksi luvassa on muun muassa laaja siideri- ja ginivalikoima. Juomien lisäksi ravintolassa panostetaan paljon ruokatuotteeseen.

– Luvassa on ainakin fish & chipsejä, sandwichejä ja viikonloppuisin valikoimassa on englantilainen aamiainen. Lounaslistalta tulee löytymään maukkaita, kotoisia ruokia, kuten vaikkapa ”pankin pullat ja muusi”. Moni on toivonut, että Pankista saisi ruokaa – no, kohta saa, sanoo Kiili.

Uuden ravintolan konseptiin kuuluvat isot tv-screenit, joilta voidaan katsoa urheilua tai ajankohtaisia ohjelmia. Myös musiikki on ravintolassa tärkeässä roolissa.

Uuden ravintolan nimeä on pyöritelty, mutta sitä ei ole vielä lopullisesti lyöty lukkoon. Kiili sanoo, että pankki tulee sanana sisältymään tavalla tai toisella ravintolan tulevaan nimeen, olipa nimi sitten suomen- tai englanninkielinen.

 

Kuvassa Sauli Gustafsson, Santtu Kiili ja Juuso Virtanen.

Sulje