Bassin uudelle ruokalistalle on koottu monta asiakkaiden suosikkia

– Kala edellä mennään, kuten aina tähänkin asti, summaa Bassin keittiöpäällikkö Marko Jaakkola.

Ravintola Bassin uusi ruokalista otettiin käyttöön tiistaina 5. maaliskuuta, ja ruokalistan alku-, pää- ja jälkiruuat ovat vaihtuneet kaikki uusiin.


Nyt kala-annoksina on tarjolla grillattua nieriää beurre blanc -kastikkeessa ja paistettua turskaa savurapukastikkeen, pikkelöidyn kyssäkaalin, meritryffelin ja dulce-levän kanssa.

– Turska on herkullinen, vaikka monille tosin vähän vieraampi kala. Olemme tarjonneet sitä Bassissa lounaalla viikon kalana toisinaan ja huomanneet, että sille on hyvin kysyntää. Siksi otimme sen listalle. Nieriä taas on monille tutumpi kala, ja se on erittäin suosittu ja helposti lähestyttävä.

Uuden listan annoksissa on kuunneltu paljon asiakkaiden toiveita. Esimerkiksi simpukkaviikolla erittäin hyvää palautetta saanut, vuohen gruyere-juustolla gratinoitu hummeri otettiin nyt listalle. Samoin asiakkaiden kehumaa Bassin skagen -tahnaa lisättiin osaksi äyriäisvatia. Monen ihastelemaa Grynin leipää voi nyt myös tilata erikseen esimerkiksi savustettuja katkarapujen ja Jäämeren katkarapujen kaveriksi.


Lihan ystävien iloksi listalle otettiin härkätartar, ja se tarjoillaan pikkelöidyn punajuuren, poltetun hasselpähkinän ja friteeratun maa-artisokan kera. Lihapääruokana on tällä kertaa paistettua vasikan ulkofileetä ja kateenkorvaa. Jälkiruuista löytyy muun muassa suklaafondant ja creme brulee.

Bassin ruokalistalla pysyvät edelleen klassikot, kuten suosittu äyriäsivati, osteri ja bouillabaisse.


Bassin listalta löytyy lähi- ja pientuottajien herkkuja, kuten DeliVedren salaatteja, Grynin leipää ja Kappelin juustolan tuotteita. Uusi erikoisuus on Salon Kuusjoelta hankittava Mikkolan Sienituotteen kuningaosterivinokas. Sitä tarjoillaan listan kasvispääruuan, Kappelin valkohomejuustolla maustetun emmervehnän yhtenä lisukkeena.
 

Tutustu Bassin uuteen ruokalistaan!

Ravintola Bassi, Läntinen Rantakatu 9, 2. krs, 20100 Turku.
Avoinna ma-to klo 11-14 ja 17-23, pe klo 11-14 ja 17-23 sekä la klo 14-23.
Club Bassi avoinna pe-la klo 04 asti.

Sulje