Bassin kummipelaaja Ärtsi: ”Kaikkeni jätän kentälle”

Lapsena Mika Ääritalo potki ja pomputteli palloa kotinsa läheisellä kentällä aina kun mahdollista. Jalkapallo oli pienelle pojalle ykkösjuttu, mutta ei hän osannut edes haaveilla, että siitä tulisi joskus ammatti.

Vasta kun Ääritalo eli Ärtsi pääsi 16-vuotiaana ensimmäisiin maaotteluihin ja pärjäsi niissä hyvin, hän alkoi ajatella, että ehkä tätä todellakin voisi tehdä työkseen.

Nyt 33-vuotias Ääritalo on laitahyökkääjä, joka tehnyt pitkän uran jalkapallon ammattilaisena. Erityisesti hänen sydämensä sykkii TPS:lle, jossa hän on pelannut suuren osan urastaan, aina nuoruudestaan asti.

Ääritalo kuvailee itseään perustekniseksi ja peräänantamattomaksi pelaajaksi.

– Taistelen viimeiseen asti, ja kaikkeni jätän kentälle.

Erityisesti Ääritalon saavat liekkeihin kotipelit – ja aivan tietysti kohtaamiset toisen turkulaisjoukkueen, FC Interin kanssa.

–Tepsillä on Interillä on ikuinen viha-rakkaussuhde. Kun saa pelata Interiä vastaan, se on aina hieno tapahtuma! Jos hävitään, se todella syö miestä. Ja jos voitetaan, se on kauden kohokohta.

Tepsi on ottanut tämän kauden tavoitteekseen nousun takaisin liigaan, ja kausi on sujunut tähän asti hyvin. TPS on tällä hetkellä kakkosena miesten Ykkösessä.

– Meillä on sellaiset pisteet, että aika usein niillä jo johdettaisiin. Mutta tänä vuonna Haka on pelannut erittäin hyvin, Ääritalo miettii.

Tulevana lauantaina TPS kohtaakin juuri Hakan Kupittaalla.

– Se peli täytyy hoitaa himaan – ei parane pisteitä jaella Hakalle!

Ääritalo kehuu Tepsin tämän kauden joukkueen yhteishenkeä ja työteliäisyyttä.

– Haluamme nostaa Tepsin takaisin liigaan. Helppoa se ei ole, mutta periksi ei anneta. Siihen asti yritetään, että pilli soi viimeisen kerran.

Mika Ääritalo on toinen ravintola Bassin kummipelaajista tällä kaudella. Koko Tepsin edustusjoukkue kävi viikko sitten Turun Bassissa syömässä, ja Ääritalo kehuu Bassin ruokaa ja tunnelmaa.

– Söin Toast skagenia ja pääruuaksi taimenta. Erittäin hyvää!

Ääritalo tunnustautuu kotiruuan ystäväksi, mutta nauttii myös ravintoloissa käymisestä.

Jalkapallon lisäksi kesään kuuluu rentoutumista mökillä, kalastamista ja luonnossa liikkumista.
– Luonto on minulle paras paikka rentoutua ja nollata ajatuksia.TPS- HAKA 20.7. klo 17 Kupittaan Veritas-stadionilla.
Lue lisää!


RAVINTOLA BASSI TURKU
Läntinen Rantakatu 9, Turku
www.bassi.fi

Sulje