Bassin Joel More kokkasi itsensä Seafood Chef -kisan finaaliin

Perulaisten ja suomalaisten makujen yhdistelmä – sekä pikkuisia pulpoja eli minimustekaloja. Siinä resepti, jolla Turun ravintola Bassin keittiössä työskentelevä Joel More lähtee kisaamaan kaikkien aikojen ensimmäiseen Seafood Chef -kilpailuun ensi viikolla.

Gastro Helsinki -messujen yhteydessä 13.3. järjestettävän Seafood Chef -kilpailun takana ovat Food Camp Finland Oy ja Pro Kala ry yhdessä kumppaneidensa kanssa. Kisan tavoitteena on parantaa ammattikokkien tietoisuutta kalojen ja äyräisten erinomaisuudesta raaka-aineena sekä kannustaa ammattikokkeja kalan- ja äyriäisten käsittelyyn entistä enemmän.

Turun ravintola Bassia kisassa edustaa kokki Joel More.
Perusta kotoisin oleva, Suomessa yhdeksän vuotta asunut More kertoo, että halusi omassa annoksessaan yhdistää kahden maan ruokakulttuureita. Annoksessa on mukana perulaista keittoa, joka on värjätty mustaksi mustekalan musteella, ja suomalaisista puikulaperunoista tehtyä pyreetä. Mukana on myös Moren lempikalaa eli tonnikalaa sekä minimustekaloja ja kauden kasviksia.

— En ole koskaan aikaisemmin osallistunut kokkikilpailuihin, joten tämä on todella mielenkiintoista! Kilpailuannoksen suunnitteleminen ja tekeminen oli ainakin todella hauskaa, ja työkaverini ovat kaikki olleet mukana auttamassa ja tsemppaamassa todella paljon, kiittelee More.

Tärkeänä kannustajana on toiminut Turun Bassin keittiöpäällikkö Lari Vilén.
— Joel on todella ammattitaitoinen kokki, joka rohkeasti kokeilee ja kehittää uutta. Hänellä on myös hyvä visuaalinen silmä suunnitella annosten ulkonäköä, kehuu Vilén.


Seafood Chef -kisan finaaliin valittiin neljä kilpailijaa esikarsinnan perusteella. Helsingissä perjantaina 13.3. järjestettävässä finaalissa valmistetaan sekä ennakkotehtävänä ollut annos että alkuruoka.

Sulje